Kouluille ja päiväkodeille

Meiltä saat kivaa ja opetusta tukevaa lisämateriaalia myös sinun luokkaasi ja ryhmääsi! Ohjeet, julisteet ja muut aineistot ovat vapaasti käytössäsi, ole hyvä.

Juliste: Paperin kiertokulku

Olemme uudistaneet Paperin kiertokulku -julisteen ja uusi juliste on nyt ladattavissa. Uudistuksen myötä aloitimme yhteistyön Otavan Reuhurinne-hahmojen parissa.

Miten sanomalehtipaperi syntyy ja mitä papereita voi viedä paperinkeräysastioihin? Reuhurinteen lapset ja hahmot tietävät – ja niin tiedät sinäkin, kun tulostat itsellesi julisteen alla olevista linkeistä. Jos laitat sen huoneesi seinälle, voivat äiti ja isäkin vähän hioa osaamistaan.

Reuhurinne-Paperin-kiertokulku-juliste

Avaa, tallenna tai tulosta juliste tästä.

Opettaja, juliste on myös ilmaiseksi tilattavissa opetusmateriaaliksi vaikkapa luokkahuoneesi seinälle SubjectAid-palvelun kautta.

Puuhakirja Operaatio Kierrätyksestä uusi painos!

Paperinkeräys julkaisi viime vuonna yhdessä Otavan kanssa alakoululaisille suunnatun puuhakirjan. Kirjan suosio ylitti kaikki odotuksemme ja sen vuoksi olemme nyt tekemässä uutta, entistä laajempaa painosta kaikkien opettajien käyttöön.

Ratkiriemukkaan Operaatio kierrätys -kirjan avulla sinä opettaja voit sukeltaa oppilaidesi kanssa kierrätyksen kiehtovaan maailmaan! Apuopettajina tässä hauskassa julkaisussa toimivat Reuhurinteen räiskyvät hahmot. He visailevat ja opastavat luokkaasi lehtien, muropakettien ja vaikkapa paristojen oikeassa lajittelussa. Palkitun lastenkirjailijan Tuula Kallioniemen loihtima Reuhurinne-sarja tempaa lapset taatusti mukaansa. Opettaja/oppikirjailija Päivi Vehmaksen tehtävät koukuttavat lapset pohtimaan ja puuhakirjan kruunaa Jii Roikosen oivaltava kuvitus.

Kansi nettiin

Paperinkeräyksen kumppaneina Operaatio Kierrätyksessä olivat ERP-Recycling, SER-Tuottajayhteisö ry. SERTY, Suomen Rengaskierrätys Oy ja Recser Oy. Uudessa painoksessa kumppaneita on entistä enemmän ja heistä kuulet enemmän kun kirja valmistuu vuoden 2016 aikana.

Myös Operaatio Kierrätyksen löydät SubjectAid-sivustolta.

Lajitteluohjeet

Mihin postikortit tai paksut ruskeat paperikassit oikein kuuluukaan laittaa? Lajittele keräyspaperi ja -kartonki oikein niin säästät rahaa ja luontoa. Kaikki paperi, joka tulee postiluukusta tai -laatikosta, kelpaa paperikierrätykseen. Kaupasta hankittavat pahviset tuotepakkaukset sopivat keräyskartongin joukkoon.

Paperien-lajitteluohje-2011

Me haluamme auttaa sinua jätepaperin, pahvin ja kartongin lajittelussa. Avaa, tallenna tai tulosta keräyspaperin lajitteluohje tästä.

Video: Miten paperinkeräys ja kierrätys toimivat?

Katso tästä Paperinkeräyksen esittelyvideo, jossa kerrotaan kuinka sinunkin kodissasi syntyvät roskat ja jätteet jatkavat matkaansa kierrätyksessä.

Lisää materiaalia

Löydät lisää julkaisuja, esitteitä ja videoita julkaisut-sivultamme.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelu

010 800 190

asiakaspalvelu@paperinkerays.fi